Ovaj mjesec on je posvećen vrganjima, s ponudom jela kao što su rižoto, fritaja ili pak carpaccio od vrganja. Umjesto da naručimo predjelo, odlučili smo uživati u domaćem kukuruznom kruhu i bučinom ulju te probati sa svakog menija po jedno glavno jelo, pa je tako odabir pao na trgance s vrganjima (100 kn) te glazirana pačja prsa sa žara, punjena pečenim marelicama i breskvama, pancetom i sirevima (165 kn). Pačja prsa došla su na stol u umaku od trešanja i malina, rose vina, čokolade i čili papričice, a praćene popečcima od mladog graška, kukuruza i prosa koji podsjećaju na jednostavna povrtna jela iz djetinjstva. Odlično pečena i hrskava kožica patke te sočno, na dijelovima ružičasto meso bili bi izvrsni i bez slatko-slanog punjenja, ali zajedno čine jelo koje svakim zalogajem preusmjerava vaš fokus na drugi sastojak. Uz prsa i popečke došla su i dva raviola punjena sušenim rajčicama, vrganjima i sirevima koji su bili ukusni, ali zapravo u ovoj kombinaciji ipak suvišni. Svakako bi bili impresivno samostalno jelo. Trganci s vrganjima sadržavali su još i prženo povrće poput celera i tikvica, a naša preporuka je da ovakvo jelo svakako kombinirate sa salatom kako biste se mogli osvježiti nakon zasitnih komada tjestenine. Iako su trganci malo masnije jelo, ne ostavljaju težinu u želucu, što je samo pokazatelj koliko je važna ne samo kvaliteta mesa i povrća koji se koriste u jelima, nego i one najosnovnije namirnice kao što je masnoća u kojoj se jela pripremaju.